Μεταλλικές φιγούρες στο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου - Metallic figures in Herakleion Port

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και εικαστικό, Βασίλη Βασιλειάδη

Μας έγινε πρόταση από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου να δημιουργήσουμε μια εικαστική παρέμβαση στον τοίχο του λιμενοβραχίονα του λιμανιού. Η πρότασή μας είναι μια σειρά από φιγούρες μεταλλικές αναρτημένες στον τοίχο που έχουν αναφορά στο θέατρο σκιών και στην τελική τους μορφή θα φωτίζονται κατά τις βραδινές ώρες. Ελπίζουμε η παρέμβασή μας αυτή να σας συντροφεύει στις παραλιακές σας βόλτες. 


This is our artistic intervention in the middle of the 2km long jetty of the port of Heraklion, Crete, one of the favorite walk tours of the citizens. The impressive fortress of Koules once protected its entrance.
We designed, laser-cut by hand and painted large metal figures, which will accompany passers-by, in the style of "shadow theatre".















Βασίλης: "Εκ μέρους όλων που συνεργάστηκαν για την εικαστική παρέμβαση στον Κούλε, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες για την απρόσμενη αποδοχή αυτής της παρέμβασης! Είμαστε διπλά χαρούμενοι και γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία αυτής της παρέμβασης αλλά και γιατί έτυχε θερμής αποδοχής! Χρόνια τώρα προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο δημόσιας έκθεσης μιας εικαστικής παρέμβασης γιατί πάντα πίστευα πως οι δημιουργίες ,δεν πρέπει να μένουν σε αποστειρωμένους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους αλλά να απλώνονται στο δημόσιο χώρο και να αποτελούν μια φυσική παρουσία στις διαδρομές των πόλεων, απαραίτητες όπως και τα πεζοδρόμια....άλλωστε η λέξη πόλη είναι παιδί του πολιτισμού όπως ακριβώς και ο πολίτης. Θα ήθελα επίσης να καθησυχάσω όσους πιστεύουν ότι σύντομα αυτά τα έργα θα καταστραφούν. Οτιδήποτε τοποθετήσεις σε αυτό το σημείο της πόλης θα έχει μια γρήγορη φθορά από τη θάλασσα... αλλά αυτό είναι και η ομορφιά του χρόνου...ένα ζαρωμένο πρόσωπο έχει πιο πολλά πράγματα να μας πει,έχει ιστορία. Όσο για ενδεχόμενους βανδαλισμούς δεν θα με πείραζε καθόλου να δω πάνω στις φιγούρες τα ονόματά σας , τα αποτυπώματά σας. Είναι κι αυτό ένα είδος αποδοχής!"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις